Arkivloven vil sendes ut på høring

Vi har fått bekreftelse fra Kulturdepartementet om at arkivloven vil sendes ut på høring i løpet av de neste to ukene.

Tidspunkt for å fremme en lovproposisjon til Stortinget er derimot avhengig av behandlingen av høringssvarene til lovforslaget og den videre oppfølging av saken i regjeringen. Av den grunn har ikke departementet nå klart når det vil være endelig tid for en lovproposisjon.

– Dette er svært gledelig, og er etterlengtet sier generalsekretær i Arkivforbundet Kjetil Landrog. Han legger til at det vil være viktig for Arkivforbundet og følge opp våre innspill som vi fremmet til NOU 2019: 9 Fra kalveskinn til datasjø –Ny lov om samfunnsdokumentasjon og arkiver, eksempelvis at det blir et utvidet virkeområde.

Indigenous Archives Today and Tomorrow event 18/10-2021 - 19/10-2021
location_on Sámi Cultural Centre Sajos, Enare, Finland
message What is an Indigenous Sámi archive today and in the future? What are the key questions in archiving Sámi Cultural Heritage?
Privatarkivkonferansen 2021 event 08/11-2021 - 09/11-2021
location_on Thon Hotel Storo