Arkivpolitikk

Vi er en fagpolitisk og landsdekkende interesseorganisasjon  jobber for å fremme bevaring og formidling av kommunale arkiver og privatarkiver, samt heve den faglige kvaliteten på dette arbeidet. I dag er vi den eneste organisasjonen som jobber spesifikt med disse spørsmålene.

Møter partipolitikere på nasjonalt og lokalt nivå
Vi  er høringsinstans for nye offentlige planer, stortingsmeldinger, og lovverk innen arkivområdet. Arkivforbundet jobber aktivt opp mot både embetsverk og partipolitikere på nasjonalt og lokalt nivå for å øke bevisstheten og støtten til arkivene.

Under her vil vi legge ut innspill til statsbudsjett, og annet vi har av politiske uttalelser.

Innspill til internasjonal strategi for kulturpolitikken 2021
Innspill til strategi for folkemusikk og folkedans
Arkivforbundet innspill til Familie- og kulturkomiteen 2021
Arkivforbundet innspill til Kommunal- og forvaltningskomiteen 2021
Arkivforbundets innspill til museumsmeldingen 2020

Danske arkivdager event 19/08-2021 - 20/08-2021
location_on Odense, Danmark (ODEON).
message Den danske historie - arkiver fra hverdagsliv til sivilsamfunn i den digital tidsalder
KAI-konferansen event 15/09-2021 - 16/09-2021
location_on Scandic Nidelven, Trondheim
message Tema for årets KAI-konferanse er: Digital transformasjon med arkivbriller.
Norsk Lydarkivkonferanse 2022 event 25/04-2022 - 26/04-2022
location_on Deichman Bjørvika, Oslo