Arkivforbundet offentliggjør tildeling av stipend 2018

Styret i Arkivforbundet har valgt å tildele følgende stipend:

1. IKA Kongsberg ved Anette Myrestøl Espelid og Henriette Sagengen Øygarden mottar 17.500 kroner
2. IKA Østfold ved Antonia Reime Aabø mottar 17.500 kroner
3. Danseinformasjonen ved Sigrid Øvreås Svendal mottar 15.000 kroner.

IKA kongsberg ved Anette Myrestøl Espelid og Henriette Sagengen Øygarden vil på hospitering i statsarkivet i Köln for å lære om brann, mugg og fukt. Statsarkivet i Köln skal være ledende på dette feltet.

IKA Østfold ved Antonia Reime Aabø vil reise på studietur med kurs i England for å lære om skjeggkre- og muggsopp problematikk.

Danseinformasjonen ved Sigrid Øvreås Svendal ønsker å få hjelp av Stiftelsen Asta til å ordne og registrere noen av privatarkivene i Dansearkivet. Herunder vil det være kompetanseoverføring og opplæring.  Dansearkivet sin samling av dansehistorisk materiale består blant annet av 56 privatarkiv og 70 videointervju.

Brunsj i arkivet event 15/08-2018
location_on Bankgården - Arendal
message Arendalsuka: et arrangement i regi av Fagforbundet, Arkivforbundet og Arkivverket.
Styremøte i Arkivforbundet event 12/09-2018
location_on Oslo byarkiv, Maridalsveien 3