Enighet om å legge bedre til rette for digitalisering av arkivsektoren

Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre har i dag lansert en ny regjeringsplattform for hele neste stortingsperiode, og der vektlegger de at kulturarven representerer både vår felles historie og store økonomiske og kulturelle verdier, og bidrar til identitet og fellesskapsfølelse. I plattformen skriver de blant at de skal legge bedre til rette for digitalisering av arkivsektoren.

Dette er positivt, og det vil være viktig at de øker tilskuddene til i hele arkivsektoren, der kommunale og fylkesarkiver utgjør en svært viktig del av dette, sier generalsekretær i Arkivforbundet, Kjetil Landrog. – En vil også trenge en betydelig opptrapping av prosjekt- og utviklingsmidlene for å ta bedre vare på vår felles kulturarv, avslutter Landrog.

Her kan dere lese hele regjeringsplattformen.

Privatarkivkonferansen 2018 event 12/03-2018 - 13/03-2018
location_on Radisson Blu Scandinavia Hotel (Holbergs plass)
message Privatarkivkonferanse 2018
Landsmøte 2018 for Arkivforbundet event 12/03-2018
location_on Radisson Blu Scandinavia Hotel (Holbergs plass)
message Landsmøte 2018
Nordiske arkivdager 2018 event 23/05-2018 - 25/05-2018
location_on Hilton Reykjavik Nordica, Suðurlandsbraut 2, 108 Reykjavík
message Nordiske arkivdager arrangerer hvert tredje år.